
Sastojci – Čokoladni mafini sa leblebijom:
- 220 g brašna od leblebija
- 120 g čokolade, polomljene na manje komadiće
- 50 g kakaa
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 1 šolja Grčkog ili običnog jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema – Čokoladni mafini sa leblebijom:
- korak: Zagrejati rernu na 190 °C. Pripremiti pleh za mafine i u udubljenja staviti korpice.
- korak: Prosejati kakao i pomešati ga sa brašnom u kome je dodan so, prašak za pecivo i soda bikarbona. U to ubaciti komadiće čokolade i promešati.
- korak: U drugoj većoj posudi umutiti jaja i dodati im šećer, zatim jogurt, ulje i na kraju ekstrakt od vanile. Sve dobro promešati.
- korak: U tu smesu sipati smesu sa brašnom, i varjačom sve promešati, ali ne previše, slobodno nek ostane po koja grudvica.
- korak: Sipati smesu u korpice u plehu i staviti u rernu da se peče.
- korak: Povećati temperaturu na 205 °C i peći mafine 20 minuta. Mafini su pečeni ukoliko ubodete čačkalicu do kraja i ona izađe čista.
- korak: Prebaciti mafine na rešetku za hlađenje i kad se malo ohlade poslužiti ih.
Vaši Čokoladni mafini sa leblebijom su spremni.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!