Doboš torta

Facebook
doboš torta

Sastojci za korice:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • prašak za pecivo

Sastojci za fil:

  • 4 jaja
  •  200 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 150 g crne čokolade (70% kakaa)
  • 250 g putera

Sastojci za dekoraciju (glazura):

  • 100 g šećera
  • 5 g putera ili margarina

Priprema – Doboš torta:

  1. korak: Razdvojiti žumanca od belanceta. Ulupati u čvrst sneg belanca, dodavati šećer uz stalno mućenje i na kraju varjačom umešati žumanca i brašno.
  2. korak: Ispeći 8 tankih kora u pripremljenom okruglom kalupu.
  3. korak: Umutiti penasto jaja i šećere na pari. Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi
  4. korak: Margarin izmiksati i sjediniti sa čokoladnim kremom. Filovati kore kremom, osim zadnje.
  5. korak: U šerpici rastopiti šećer dok ne dobije lepu braon boju, dodati na vrh noža malo putera ili margarina, sjediniti, preliti  i razmazati ravnomerno svuda zadnju koru.
  6. korak: Oštrim vrelim nožem premazanim margarinom iseći parčad kore, odnosno obeležiti ivice parčadi. Zatim lagano seći ukrase, staviti na tortu i ukrasiti celu čokoladnim filom.

Vaša Doboš torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...