Sastojci – Dugina torta:
- 1 l mleka
- 250 ml šećera
- 2 želatina
- 300 g mlevene plazme
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 g šlaga u prahu
- 100 ml slatke pavlake
- malo plave, žute i crvene boje za kolače
Priprema – Dugina torta:
- korak: Prokuvati mleko sa šećerom, a želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja.
- korak: Želatin dodati vrućem mleku i ostaviti da se stegne.
- korak: Sledećeg dana dodati u smesu od mleka i želatina, šlag u prahu i mutiti oko 20 min.
- korak: Od umućene smese odvojiti dve kutlače, a u ostatak staviti mlevenu plazmu i još malo mutiti da se ujednači.
- korak: Smesu podeliti je na šest delova, u jednu posudu staviti plavu, u drugi žutu boju, u treću crvenu, u četvrtu pomešati crvenu i plavu, da dobijemo ljubičastu, u petu žutu i plavu za zelenu boju i u šestoj pomešati crvenu i žutu za narandžastu.
- korak: Pleh obložiti prozirnom folijom, razmazati ljubičastu smesu, potom premazati belim filom koji ste odvojili, onda ide plava smesa, beli fil, zelena, beli fil, žuta, beli fil, narandžasta, beli fil i na kraju crvena smesa.
- korak: Ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne, i nakon toga staviti na poslužavnik, skloniti foliju i premazati sa slatkom pavlakom. Ukrasiti po želji.
Vaša Dugina torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!