Dugina torta

Facebook
Dugina torta

Sastojci – Dugina torta:

  • 1 l mleka
  • 250 ml šećera
  • 2 želatina
  • 300 g mlevene plazme
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 400 g šlaga u prahu
  • 100 ml slatke pavlake
  • malo plave, žute i crvene boje za kolače

Priprema – Dugina torta:

  1. korak: Prokuvati mleko sa šećerom, a želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja.
  2. korak: Želatin dodati vrućem mleku i ostaviti da se stegne.
  3. korak: Sledećeg dana dodati u smesu od mleka i želatina, šlag u prahu i mutiti oko 20 min.
  4. korak: Od umućene smese odvojiti dve kutlače, a u ostatak staviti mlevenu plazmu i još malo mutiti da se ujednači.
  5. korak: Smesu podeliti je na šest delova, u jednu posudu staviti plavu, u drugi žutu boju, u treću crvenu, u četvrtu pomešati crvenu i plavu, da dobijemo ljubičastu, u petu žutu i plavu za zelenu boju i u šestoj pomešati crvenu i žutu za narandžastu.
  6. korak: Pleh obložiti prozirnom folijom, razmazati ljubičastu smesu, potom premazati belim filom koji ste odvojili, onda ide plava smesa, beli fil, zelena, beli fil, žuta, beli fil, narandžasta, beli fil i na kraju crvena smesa.
  7. korak: Ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne, i nakon toga staviti na poslužavnik, skloniti foliju i premazati sa slatkom pavlakom. Ukrasiti po želji.

Vaša Dugina torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...