Havana torta

Facebook
Havana torta

Sastojci za koru:

  • 1 prašak za pecivo
  • 4 jaja
  • 4 kašike brašna
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike mlake vode

Sastojci za beli krem:

  • 3 kesice  želatina
  • 1 l mleka
  • 7,5 dl slatke pavlake
  • 400 g šećera

Sastojci za fil:

  • 2 kesice želatina
  • 500 g voća (malina, kupina)
  • par kašika šećera
  • 100 ml vode

Priprema kore:

  1. korak: Mikserom dobro promešati žumanca  sa šećerom, potom dodati vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
  2. korak: U odvojenoj posudi napraviti sneg od belanaca i umešati ga u smesu sa žumancima, i peći na laganoj vatri.
  3. korak: Pečenu i ohlađenu koru podeliti na dva dela.

Priprema bele kreme:

  1. korak: Prokuvati zajedno mleko i šećer, potom dodati  otopljen želatin.
  2. korak: Dobro promešati dok se želatin ne otopi (paziti da ne prokuva). Ostaviti smjesu da se dobro ohladi.
  3. korak: Od pavlake  napraviti šlag i pomešati ga sa ohlađenom smesom želatina i podeliti u dva jednaka dela.
  4. korak: Na tacnu za posluživanje slagati sledećim redosledom – kora – krem – kora – krem.

Priprema fila:

  1. korak: Dodati voće i prokuvati šećer.
  2. korak: Za to vreme ponoviti postupak sa druge dve kesice želatina (ostaviti u 100ml mlake vode da nabubri, a onda zagrejati na tihoj vatri i dodati vodu, pa promešati).
  3. korak: Tek kad se voće dobro ohladi rasporediti na beli fil.

Vaša Havana torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...