Sastojci za koru:
- 1 prašak za pecivo
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 5 kašika šećera
- 3 kašike mlake vode
Sastojci za beli krem:
- 3 kesice želatina
- 1 l mleka
- 7,5 dl slatke pavlake
- 400 g šećera
Sastojci za fil:
- 2 kesice želatina
- 500 g voća (malina, kupina)
- par kašika šećera
- 100 ml vode
Priprema kore:
- korak: Mikserom dobro promešati žumanca sa šećerom, potom dodati vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- korak: U odvojenoj posudi napraviti sneg od belanaca i umešati ga u smesu sa žumancima, i peći na laganoj vatri.
- korak: Pečenu i ohlađenu koru podeliti na dva dela.
Priprema bele kreme:
- korak: Prokuvati zajedno mleko i šećer, potom dodati otopljen želatin.
- korak: Dobro promešati dok se želatin ne otopi (paziti da ne prokuva). Ostaviti smjesu da se dobro ohladi.
- korak: Od pavlake napraviti šlag i pomešati ga sa ohlađenom smesom želatina i podeliti u dva jednaka dela.
- korak: Na tacnu za posluživanje slagati sledećim redosledom – kora – krem – kora – krem.
Priprema fila:
- korak: Dodati voće i prokuvati šećer.
- korak: Za to vreme ponoviti postupak sa druge dve kesice želatina (ostaviti u 100ml mlake vode da nabubri, a onda zagrejati na tihoj vatri i dodati vodu, pa promešati).
- korak: Tek kad se voće dobro ohladi rasporediti na beli fil.
Vaša Havana torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!