Jabuka torta sa marcipanom

Facebook
Jabuka torta sa marcipanom

Sastojci – Jabuka torta sa marcipanom:

  • 4 jabuke
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 100 g narendanog marcipana
  • 1 vanilin šećer
  • 175 g omekšanog maslaca
  • 250 g brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika cimeta
  • 1/2 kašike soli
  • malo ovsenih pahuljica

Priprema – Jabuka torta sa marcipanom:

  1. korak: Jaja, šećer i vanilin šećer dobro pomešati dok smesa ne postane svetla i penasta.
  2. korak: U smesu dodati narendani marcipan i omekšali maslac.
  3. korak: U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet i so.
  4. korak: Suve sastojke umešati u smesu sa jajima. Kalup za torte premazati maslacem i sipati testo.
  5. korak: Jabuke očistiti od korice i narezati na kriške i utisnuti u testo.
  6. korak: Po vrhu posuti malo ovsenih pahuljica. Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 170 °C oko 40-45 min.

Vaša Jabuka torta sa marcipanom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...