
Sastojci – Jabuka torta sa marcipanom:
- 4 jabuke
-
3 jaja
- 200 g šećera
- 100 g narendanog marcipana
- 1 vanilin šećer
- 175 g omekšanog maslaca
- 250 g brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika cimeta
- 1/2 kašike soli
- malo ovsenih pahuljica
Priprema – Jabuka torta sa marcipanom:
- korak: Jaja, šećer i vanilin šećer dobro pomešati dok smesa ne postane svetla i penasta.
- korak: U smesu dodati narendani marcipan i omekšali maslac.
- korak: U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet i so.
- korak: Suve sastojke umešati u smesu sa jajima. Kalup za torte premazati maslacem i sipati testo.
- korak: Jabuke očistiti od korice i narezati na kriške i utisnuti u testo.
- korak: Po vrhu posuti malo ovsenih pahuljica. Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 170 °C oko 40-45 min.
Vaša Jabuka torta sa marcipanom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!