Sastojci za 1. koru:
- 5 belanca
- 200 g mlevenog šećera
Napomena: Potrebno je napraviti dve ovakve kore, dakle potrebno Vam je duplo više sastojaka za koru.
Sastojci za fil:
- 10 žumanaca
- 200 g šećera
- 1 margarin (250 g)
- 200 g čokolade za kuvanje
Sastojci za premaz:
- 250 ml slatke pavlake
- malo čokolade
Priprema – Jeftina čoko puslica:
- korak: Dobro izmiksati belanac i sećer.
- korak: Pleh obložiti pek papirom i osušiti koru sat vremena na 150 C. Napraviti dve ovakve kore.
- korak: Zumance i šećer skuvati na pari.
- korak: Kad je u pola skuvano dodati čokoladu.
- korak: Pustiti da se fil ohladi pa dodati dobro izradjen margarin.
- korak: Filovati tortu kora-fil, kora-fil, a na kraju svu premazati umućenom slatkom pavlakom i ukrasiti čokoladom, karamelom ili bilo čime po Vašem ukusu.
- korak: Ostaviti tortu na hladno da se malo stegne, pa seći i služiti.
Vaša Jeftina čoko puslica torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!