Sastojci – keks torta sa pirinčem:
- 1 l mleka
- 200 g pirinča
- 1 kesica želatina
- 200 ml slatke pavlake
- 250 g Eurokrema (pola belo – pola tamno)
- 250 g četvrtastog keksa
- malo mleka za umakanje keksa
Sastojci za premazivanje:
- 50 ml slatke pavlake
- 2 kašičice tamnog Eurokrema (u orginalu ide 1 kesica slag krema od čokolade)
- prženih grubo isečenih lešnika
Priprema – keks torta sa pirinčem:
- korak: Na dno lonca sipati malo vode, doliti mleko i prokuvati. Dodati opran pirinač, kuvati dok omekša i povremeno mešati.
- korak: Želatin prepremiti po uputstvo na kesici i umešati u pirinač. Ostaviti da se skoro ohladi, pa umešati ulupanu slatku pavlaku.
- korak: Masu podeliti na dva dela – u jedan deo umešati beli eurokrem a u drugi deo tamni eurokrem
- korak: Četvrtasti kalup obložiti plastičnom folijom, i redjati keks (2×3) prethodno umočenog u mleko: polovina bele smese, umočen keks, polovina tamne smese, umočen keks, preostala bela smesa, umočen keks, preostala tamna smesa i završiti umočenim keksom. Prekriti folijom i staviti u frižider da odstoji najmanje 4 sata a najbolje preko noći.
- korak: Kolač izručiti na tacnu, odozgo premaziti ulupanu slatku pavlaku uz dodatak tamnog eurokrema i posuti grubo isečenim lešnicima.
Vaša Keks torta sa pirinčem je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!