Keks torta sa pirinčem

Facebook
keks torta sa pirinčem

Sastojci – keks torta sa pirinčem:

  • 1 l mleka
  • 200 g pirinča
  • 1 kesica želatina
  • 200 ml slatke pavlake
  • 250 g Eurokrema (pola belo – pola tamno)
  • 250 g četvrtastog keksa
  • malo mleka za umakanje keksa

Sastojci za premazivanje:

  • 50 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice tamnog Eurokrema (u orginalu ide 1 kesica slag krema od čokolade)
  • prženih grubo isečenih lešnika

Priprema – keks torta sa pirinčem:

  1. korak: Na dno lonca sipati malo vode, doliti mleko i prokuvati. Dodati opran pirinač, kuvati dok omekša i povremeno mešati.
  2. korak: Želatin prepremiti po uputstvo na kesici i umešati u pirinač. Ostaviti da se skoro ohladi, pa umešati ulupanu slatku pavlaku.
  3. korak: Masu podeliti na dva dela – u jedan deo umešati beli eurokrem a u drugi deo tamni eurokrem
  4. korak: Četvrtasti kalup obložiti plastičnom folijom, i redjati keks (2×3) prethodno umočenog u mleko: polovina bele smese, umočen keks, polovina tamne smese, umočen keks, preostala bela smesa, umočen keks,  preostala tamna smesa i završiti umočenim keksom. Prekriti folijom i staviti u frižider da odstoji najmanje 4 sata a najbolje preko noći.
  5. korak: Kolač izručiti na tacnu, odozgo premaziti ulupanu slatku pavlaku uz dodatak tamnog eurokrema i posuti grubo isečenim lešnicima.

Vaša Keks torta sa pirinčem je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...