Kesten torta

Facebook
Kesten torta

Sastojci – Kesten torta:

  • 1 kg kestena
  • kakao prah
  • 180 g biljnog margarina
  • 180 g šećera
  • 150 g badema
  • 50 g posne čokolade
  • malo vode
  • listovi crne posne čokolade za dekoraciju

Priprema – Kesten torta:

  1. korak: Kestenje skuvati, ocediti, oguliti i dok su još topli propasirati.
  2. korak: Ohlađen kesten pire staviti u dublju posudu za mešanje, dodati prethodno penasto umućen margarin, poparene mlevene bademe, otopljenu čokoladu i na kraju ušpinovan šećer sa malo vode.
  3. korak: Dobro izmešati da se dobije ujednačena masa.
  4. korak: Manju, duboku, keramičku činiju obložiti samolepljivom folijom, uliti pripremljenu smesu od kestena, poravnati gornju površinu, presaviti suvišne krajeve samolepljive folije ka unutrašnjoj strani i tacnom ili drugim ravnim predmetom pritisnuti smesu. Ostaviti da stoji par sati.
  5. korak: Odstajalu, formiranu tortu od kestena izvaditi iz činije, skloniti samolepljivu foliju i postaviti je na tanjir za posluženje, tako da okrugli kraj bude okrenut ka gore.
  6. korak: Obilato posuti kakao prahom i dekorisati listićima crne čokolade.

Vaša Kesten torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...