
Sastojci – Kesten torta:
- 1 kg kestena
- kakao prah
- 180 g biljnog margarina
- 180 g šećera
- 150 g badema
- 50 g posne čokolade
- malo vode
- listovi crne posne čokolade za dekoraciju
Priprema – Kesten torta:
- korak: Kestenje skuvati, ocediti, oguliti i dok su još topli propasirati.
- korak: Ohlađen kesten pire staviti u dublju posudu za mešanje, dodati prethodno penasto umućen margarin, poparene mlevene bademe, otopljenu čokoladu i na kraju ušpinovan šećer sa malo vode.
- korak: Dobro izmešati da se dobije ujednačena masa.
- korak: Manju, duboku, keramičku činiju obložiti samolepljivom folijom, uliti pripremljenu smesu od kestena, poravnati gornju površinu, presaviti suvišne krajeve samolepljive folije ka unutrašnjoj strani i tacnom ili drugim ravnim predmetom pritisnuti smesu. Ostaviti da stoji par sati.
- korak: Odstajalu, formiranu tortu od kestena izvaditi iz činije, skloniti samolepljivu foliju i postaviti je na tanjir za posluženje, tako da okrugli kraj bude okrenut ka gore.
- korak: Obilato posuti kakao prahom i dekorisati listićima crne čokolade.
Vaša Kesten torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!