
Sastojci za koru:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 i 1/2 kašika sirćeta
- 100 gr seckanih lešnika
Sastojci za krem:
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 4 pudinga od vanile
- 200 gr crne čokolade
- 2-3 kašike ulja
Dodatni sastojci:
- 300 gr eurokrema
- plazma keks u komadu
- 250 gr šlag krema
- 1 margarin
- mleko za umakanje keksa i za šlag
Priprema – Kinder torta:
- korak: Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Pred kraj mućenja dodati sirće i umutiti još malo. Na papir za pečenje rasporediti seckane lešnike. Umućeni belanac rasporediti preko lešnika što ravnije, da debljina bude približno oko 4-5 cm.
- korak: Rernu zagrejte na 200 °C , zatim stavite koru da se peče i smanjite na 150 °C. Pecite na toj temperaturi desetak minuta, a onda smanjite na 120 °C i sušite koru još 40-50 minuta, a po potrebi i duže. Možete ostaviti koru u isključenoj rerni da se ohladi.
- korak: Pečenu koru izvaditi iz rerne, staviti poslužavnik preko nje i zajedno okrenite tako da vam lešnicu sada budu sa gornje strane.
- korak: Eurokrem zagrejati i promešati, zatim premazati preko lešnika tj. kore.
- korak: Skuvati 850 ml mleka sa šećerom. Kada mleko provri sipati predhodno umućena žumanca, puding i ostatak mleka.
- korak: Skuvati fil, skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin, a onda ga podeliti na pola. Jednu polovinu krema premazati preko eurokrema.
U zagrejano mleko umakati plazma keks i ređati preko vanil kreme. U drugi deo vanil kreme dodati čokoladu, koju ste pre toga istopili sa 2-3 kašike ulja. - korak: Umutiti šlag i naneti ga preko torte. Kinder torta se može ukrasiti po želji.
Vaša kinder torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!