Sastojci za fil:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g šećera
- 200g maslaca
- 10 komada žumanca
Sastojci za koru:
- 300 g kokosa
- 300 g šećera
- 10 komada belanca
Priprema – Kokos torta:
- korak: Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano mućenje dok se smesa potpuno ne sjedini.
- korak: Pažljivo umešati kokos u belanca i naspiti smesu za koru u podmazanu tepsiju.
- korak: Ispeći koru, ostaviti da se ohladi, a nakon toga treba je preseći na dva dela.
- korak: Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa skuvati fil na pari.
- korak: Uz stalno mešanje dodati usitnjenu čokoladu da se istopi u filu. Kuvati fil do željene gustine, a zatim ga ostaviti da se ohladi.
- korak: Mikserom dobro umutiti maslac, pa ga spojiti sa ohlađenim filom. Mutiti dok se fil ne izjednači.
- korak: Kokos torta se treba nafilovati u dva reda kora i fila, celu tortu premazati čokoladnim filom, a preko nje staviti malo kokosa za dekoraciju.
Vaša Kokos torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!