Kokos torta

Facebook
Kokos torta

satic   60 min.

Sastojci za fil:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 g šećera
  • 200g maslaca
  • 10 komada žumanca

Sastojci za koru:

  • 300 g kokosa
  • 300 g šećera
  • 10 komada belanca

Priprema – Kokos torta:

  1. korak: Umutiti belanca u čvrst sneg, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano mućenje dok se smesa potpuno ne sjedini.
  2. korak: Pažljivo umešati kokos u belanca i naspiti smesu za koru u podmazanu tepsiju.
  3. korak: Ispeći koru, ostaviti da se ohladi, a nakon toga treba je preseći na dva dela.
  4. korak: Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa skuvati fil na pari.
  5. korak: Uz stalno mešanje dodati usitnjenu čokoladu da se istopi u filu. Kuvati fil do željene gustine, a zatim ga ostaviti da se ohladi.
  6. korak: Mikserom dobro umutiti maslac, pa ga spojiti sa ohlađenim filom. Mutiti dok se fil ne izjednači.
  7. korak: Kokos torta se treba nafilovati u dva reda kora i fila, celu tortu premazati čokoladnim filom, a preko nje staviti malo kokosa za dekoraciju.

Vaša Kokos torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...