Sastojci – Lava torta:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g putera
- 3 jaja
- 1/2 šolje šećera
- 1/3 šolje brašna
Priprema – Lava torta:
- korak: Ugrejati rernu na 175 °C. Istopiti čokoladu i puter u posudi sa duplim dnom.
- korak: U drugoj posudi umutiti mikserom 3 jaja sa šećerom, u to dodati istopljenu ćokoladu i puter i na kraju brašno.
- korak: Smesu nasuti u četiri porculanske posude zapremine oko 250 ml koje su premazane puterom i posute brašnom.
- korak: Peći na 175 °C oko 12-15 minuta. Kolač se ne sme ispeći do kraja, tako da u sredini ostane tećna krema kao lava.
- korak: Servira se vruća torta sa sladoledom.
Napomena: Ako se kolač potpuno ispeče, bice ukusna mala torta, tako da ne mozete pogrijesiti prilikom pecenja. Servira se vruc kolac sa sladoledom.
Vaša Lava torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!