Sastojci – Mafini od jagoda:
- vanilin šećer (ili ekstrakt vanile)
- prašak za pecivo
- 1 jaje
- 1/4 čaše ulja
- 1/2 čaše mleka
- 1 čaša (ili malo više, po ukusu) seckanih jagoda
- 1/2 čaše šećera
- 1 3/4 čaše brašna
- malo soli
- *čaša – 2,5 dl
Priprema – Mafini od jagoda:
- korak: Svaku jagodu naseckati na nekoliko komadića.
- korak: U jednoj činiji treba umutiti jaje i dodati ostale tečne sastojke: ulje i mleko. Lepo izmutiti i odložiti.
- korak: U drugoj posudi promešati praškaste sastojke i jagode.
- korak: U suve sastojke treba dodati tečne sastojke o onda sve lepo promešati dok se ne dobije ujednačena masa.
- korak: Sipati testo u pripremljene kalupove za mafine.
- korak: Kalupove ubaciti u zagrejanu rernu i peći oko 20 minuta na 220 ºC, odnosno dok ne narastu i porumene.
Vaši Mafini od jagoda su spremni.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!