
Sastojci – Mafini sa bundevom:
- 240 g skuvane bundeve
- 3 struka ruzmarina
- 180 g brašna sa praškom za pecivo
- 130 g integralnog brašna
- 1 kašičica sode bikarbon
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 2 jajа
- 100 ml kiselog mleka
- 275 ml svežeg mleka
- 20 ml ulja
- 1 kašika tečnog meda
- prstohvat soli
- 1 šaka semenki bundeve
- 1 šaka kockica skuvane bundeve
Priprema – Mafini sa bundevom:
- korak: U činiji pomešati suve sastojke. Prosejati obe vrste brašna i dodati sodu bikarbonu, prašak za pecivo i iseckane listiće ruzmarina. Sačuvati veće zrnevlje koje je ostalo nakon sejanja integralnog brašna.
- korak: U drugoj činiji lagano umutiti jaja. Nakon toga dodati kiselo i sveže mleko, skuvanu bundevu iseckanu na kockice, ulje i med. Blago promešati.
- korak: Pomešati obe vrste i promešati ih sa ne više od 8 poteza.
- korak: Od papira za pečenje napraviti 12 kvadratića veličine 14 x 14 mm. Naprskati kalupe za mafine sa malo ulja i postaviti kvadratiće od papira u svaki kalup. Raspodelite smesu za mafine u kalupe.
- korak: Posuti mafine odozgo sa malo mekinja, staviti i nekoliko kockica i semenki bundeve.
- korak: Mafine sa bundevom treba peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20-25 minuta. Kada se ohlade mafini, možete ih zamrznuti (za neki drugi put).
Vaši Mafini sa bundevom su spremni.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!