Medena torta od pirinča

Facebook
Medena torta od pirinča

Sastojci – medena torta od pirinča:

  • 250 gr pirinča
  • 150 gr šećera
  • 4 kašike tople vode
  • sok od pomorandže
  • sok od limuna
  • 100 gr čokolade
  • pet kašika oraha
  • 50 gr suvog groždja
  • 3 kašike ruma, 3 kašike ulja
  • 3 kašike prezle

Priprema – medena torta od pirinča:

  1. korak: Skuvati pirinač sa vodom na laganoj temperaturi, pazeći da se ne raskuva. Ocediti ga, pa zatim umešati u sirup koji se priprema na sledeći način.
  2. korak: Priprema sirupa- u zaseban sud staviti šećer i ulje, pa na laganoj temperaturi kuvati sve dok se šećer ne otopi. Zatim dodati toplu vodu i sok od pomorandže i limuna. U provrelu tešnost umešati ocedjeni pirinač, sve dobro sjediniti pa skloniti sa plotne.  Vrelom pirinču dodati iseckane orage, suvo groždje, rum i prezle, sve dobro izmešati, pa masu podeliti na dva dela.
  3. korak: Prvi deo sipati u kalup, prethodno obložen specijalnim papirom za pečenje, preko njega posuti izrendanu čokoladu, a preko nje preliti drugi deo pirinča. Kolač peći na srednjoj temperaturi, tek toliko da se po njemu pojavi bledo žuta korica.
  4. korak: Pečeni kolač malo prohladiti pa ga izručiti na tacnu, ostaviti da se sasvim ohladi, a zatim ga dobro rashladiti u frižideru.
  5. korak: Pred služenje, tortu preliti sokom po želji.

Vaša Medena torta od pirinča je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...