Sastojci – medena torta od pirinča:
- 250 gr pirinča
- 150 gr šećera
- 4 kašike tople vode
- sok od pomorandže
- sok od limuna
- 100 gr čokolade
- pet kašika oraha
- 50 gr suvog groždja
- 3 kašike ruma, 3 kašike ulja
- 3 kašike prezle
Priprema – medena torta od pirinča:
- korak: Skuvati pirinač sa vodom na laganoj temperaturi, pazeći da se ne raskuva. Ocediti ga, pa zatim umešati u sirup koji se priprema na sledeći način.
- korak: Priprema sirupa- u zaseban sud staviti šećer i ulje, pa na laganoj temperaturi kuvati sve dok se šećer ne otopi. Zatim dodati toplu vodu i sok od pomorandže i limuna. U provrelu tešnost umešati ocedjeni pirinač, sve dobro sjediniti pa skloniti sa plotne. Vrelom pirinču dodati iseckane orage, suvo groždje, rum i prezle, sve dobro izmešati, pa masu podeliti na dva dela.
- korak: Prvi deo sipati u kalup, prethodno obložen specijalnim papirom za pečenje, preko njega posuti izrendanu čokoladu, a preko nje preliti drugi deo pirinča. Kolač peći na srednjoj temperaturi, tek toliko da se po njemu pojavi bledo žuta korica.
- korak: Pečeni kolač malo prohladiti pa ga izručiti na tacnu, ostaviti da se sasvim ohladi, a zatim ga dobro rashladiti u frižideru.
- korak: Pred služenje, tortu preliti sokom po želji.
Vaša Medena torta od pirinča je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!