
Sastojci – Medeno srce torta:
- 11 kašika šećera
- 1 kg posnog keksa
- 250 g šećera u prahu
- 1 kg medenog srca (ređati tako da nemate praznine između)
- 1,5 l gaziranog soka od pomorandže (najbolje Fanta sok) + 1 l za natapanje keksa i medenih srca
- 5 pudinga od vanile
- 500 g margarina
- 4 kašike gustina
Priprema – Medeno srce torta:
- korak: Odvojiti sok od 1,5 l, pa razmutiti puding i gustin, a preostali sok ostaviti da provri sa 11 kašika šećera i skuvati.
- korak: Margarin umutiti penasto sa 250 g šećera i sjediniti s ohlađenim pudingom.
- korak: Ređati sledećim redosledom – keks natopljen sokom – fil – medeno srce natopljeno sokom – fil – keks – fil – keks.
- korak: Ukoliko se pravi posna varijanta, najbolje preliti čokoladom i posnim šlagom (veličina torte je oko 36 cm x 25 cm).
Vaša Medeno srce torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!