Sastojci – Milka torta bez pečenja:
-
1 l mleka
-
3 pudinga od vanile
-
300 g mlečne milka čokolade
- 100 g bele milka čokolade
-
10 kašika šećera
-
500 ml slatke pavlake
-
oko 200 g plazma keksa
Priprema – Milka torta bez pečenja:
- korak: U 200 ml mleka razmutite šećer i pudinge. Ostatak sipajte u posudu srednje veličine, pa na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer, i nakon toga mešajte dok ne dobijete puding smesu.
- korak: Podelite smesu na dva jednaka dela, i u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smese ostavite da se ohlade.
- korak: Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem. U okrugli kalup (može i u neku drugu okruglu posudu) stavite foliju na dno i sa strane, pa izlijte belu smesu i deo tamne smese.
- korak: Smese blago izmešajte, kako bi se formirale crno-bele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala), pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.
- korak: Na kraju poređajte plazma keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati. Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Milka torta bez pečenja može se dekorisati po želji.
Vaša milka torta bez pečenja je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!