Moskva torta

Facebook
Moskva torta

Sastojci za 4 kore:

  • 4 kašike brašna
  • 16 kašika šećera
  • 16 belanaca
  • 24 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike mlevenih lešnika

Sastojci za fil:

  • 12 kašika šećera
  • 16 žumanca
  • 1 puding od vanile
  • 250 g maslaca
  • 500 ml mleka
  • 1 kašika gustina

Ostali sastojci:

  • 500 g višanja
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 manja konzerva ananasa
  • 150 g pečenih, seckanih lešnika

Priprema kore:

  1. korak: Izmiksirati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksirati u gušći šam.
  2. korak: Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika.
  3. korak: Lagano promešati varjačom. Sipati u pleh (veličine 23cm x 33 cm) i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od Vaše rerne.
  4. korak: Ponoviti postupak i za preostale tri kore.

Priprema fila:

  1. korak: Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.
  2. korak: Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu.
  3. korak: Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom.
  4. korak: Fil ohladiti, a onda mu dodati umućeni maslac.

Finalna priprema – Moskva torta:

  1. korak: Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.
  2. korak: Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.
  3. korak: Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.
  4. korak: Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.
  5. korak: Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.

Vaša Moskva torta je spremna.

Ukoliko želite da naručite Moskva tortu, kliknite na sledeći link.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...