Sastojci za 4 kore:
- 4 kašike brašna
- 16 kašika šećera
- 16 belanaca
- 24 kašike mlevenih oraha
- 4 kašike mlevenih lešnika
Sastojci za fil:
- 12 kašika šećera
- 16 žumanca
- 1 puding od vanile
- 250 g maslaca
- 500 ml mleka
- 1 kašika gustina
Ostali sastojci:
- 500 g višanja
- 500 ml slatke pavlake
- 1 manja konzerva ananasa
- 150 g pečenih, seckanih lešnika
Priprema kore:
- korak: Izmiksirati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksirati u gušći šam.
- korak: Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika.
- korak: Lagano promešati varjačom. Sipati u pleh (veličine 23cm x 33 cm) i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od Vaše rerne.
- korak: Ponoviti postupak i za preostale tri kore.
Priprema fila:
- korak: Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.
- korak: Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu.
- korak: Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom.
- korak: Fil ohladiti, a onda mu dodati umućeni maslac.
Finalna priprema – Moskva torta:
- korak: Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.
- korak: Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.
- korak: Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.
- korak: Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.
- korak: Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.
Vaša Moskva torta je spremna.
Ukoliko želite da naručite Moskva tortu, kliknite na sledeći link.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!