Nemačka torta od jabuka

Facebook
Nemačka torta od jabuka

Sastojci – Nemačka torta od jabuka:

  • 2 jaja
  • 3 jabuke
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 čaše brašna
  • 10 g soli
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kašika sode bikarbone

Priprema – Nemačka torta od jabuka:

  1. korak: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje, pa još kratko miksirati.
  2. korak: Dodati brašno, so, cimet i sodu bikarbonu. Sve zajedno pomešati. Jabuke oguliti i narezati na listiće. Dodati u smesu, pa pažljivo sjediniti.
  3. korak: Sipati u pleh, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj pećnici na 190 ºC oko 55 min.
  4. korak: Pečen kolač ohladiti, rezati na komade. Posuti sa šećerom u prahu. Poslužiti uz sladoled ili slatku pavlaku.

Vaša Nemačka torta od jabuka je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...