Sastojci za testo x 3:
- 3 kašike šećera
- 3 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 60 g margarina
- malo soli
Sastojci za krem:
- 70 g Nesquik-a
- 6 žumanaca
- 3 i 1/2 kašike šećera
- 340 ml mleka
- 3 i 1/2 kašike brašna
- 85 g margarina (na sobnoj temperaturi)
- 85 g šećera u prahu
Dodatni sastojci – Nesquik torta:
- 350 ml slatke pavlake
Priprema testa:
- korak: Odvojiti žumanca, belancima dodati malo soli i miksirati dok se ne dobije šlag.
- korak: Žumanca pomešati sa šećerom pa mutiti dok ne pobele, dodati suve sastojke pa u to lagano umešati belanca.
- korak: U okrugli pleh (dimenzija 25 cm – 30c m) staviti papir za pečenje, pa staviti smesu i peći na 200 °C, 15 – 20 minuta.
Priprema fila:
- korak: Pomešati žumanca sa šećerom, dodati brašno, mešati dok ne postane glatko, zatim postepeno dodati mleko i nastaviti mešanje pri maloj brzini.
- korak: Staviti na vatru da se skuva u šerpu sa debelim dnom ili na paru, kad se zgusne skloiniti sa vatre pa umešati Nesquik. Ostavite da se potpuno ohladi.
- korak: Margarin i šećer u prahu izmiksirati. Dodati u ohlađen fil.
- korak: Umutiti slatku pavlaku pa dodati filu nekoliko kašika (paziti da se ne muti previše da fil ne bi jako omekšao).
- korak: Ostatak pavlake služi za filovanje. Podeliti ga na 3 dela ili odokativno premazivati.
- korak: Redosled filovanja – kora – Nesquik – fil – slatka pavlaka (tako 3 puta). Nesquik torta se može dekorisati po želji.
Vaša Nesquik torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!