Pijana nevesta

Facebook
Pijana nevesta

Sastojci za koru – Pijana nevesta: 

  • 4 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 9 kašika ulja
  • 9 kašika brašna
  • 9 kašika čokolade u prahu
  • 9 kašika mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za preliv – Pijana nevesta:

  • 1 litar mleka
  • 2 pudinga od vanile

 

Sastojci za dekoraciju – Pijana nevesta:

  • jedna slatka pavlaka ili
  • 1 šlag

Priprema – Pijana nevesta:

  1. korak: U većoj činiji izmutiti šećer, žumanca i vanilin šećer, zatim dodati preostale sastojke (ulje, brašno, čokoladu u prahu, belanca, mleko, prašak za pecivo).
  2. korak: Napravljenu masu sipati u pleh i peći oko pola sata na 180 stepeni.
  3. korak: Ohlađenu koru natopiti po želji mlekom, istopljenim šećerom ili rumom.
  4. korak: U međuvremenu, skuvati puding i njime preliti natopljenu koru.
  5. korak: Za krajnji sloj upotrebiti slatku pavlaku, ili šlag, a za dekoraciju iskoristiti čokoladne mrvice, voće, mleveni keks ili tortu posuti kakao prahom.

Vaša torta Pijana nevesta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...