
Sastojci za koru – Pijana nevesta:
- 4 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika ulja
- 9 kašika brašna
- 9 kašika čokolade u prahu
- 9 kašika mleka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Sastojci za preliv – Pijana nevesta:
- 1 litar mleka
- 2 pudinga od vanile
Sastojci za dekoraciju – Pijana nevesta:
- jedna slatka pavlaka ili
- 1 šlag
Priprema – Pijana nevesta:
- korak: U većoj činiji izmutiti šećer, žumanca i vanilin šećer, zatim dodati preostale sastojke (ulje, brašno, čokoladu u prahu, belanca, mleko, prašak za pecivo).
- korak: Napravljenu masu sipati u pleh i peći oko pola sata na 180 stepeni.
- korak: Ohlađenu koru natopiti po želji mlekom, istopljenim šećerom ili rumom.
- korak: U međuvremenu, skuvati puding i njime preliti natopljenu koru.
- korak: Za krajnji sloj upotrebiti slatku pavlaku, ili šlag, a za dekoraciju iskoristiti čokoladne mrvice, voće, mleveni keks ili tortu posuti kakao prahom.
Vaša torta Pijana nevesta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!