Sastojci za kore – Pijana torta:
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike ruma
- 2 štangle čokolade
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
Sastojci za fil – Pijana torta:
- 1 tegla kompota od višanja
- 1 l mleka
- 6 kašika brašna
- 2 vanil-šećera
- 400 g margarina
- 400 g šećera u prahu
- 1 ekstakt ruma
- 400 g čokolade
- 8 kašika mlevenih oraha
- 500 g šlaga
Priprema – Pijana torta:
- korak: Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera u odgovarajućoj posudi. Preostala 5 belanaca umutiti u čvrst sneg pa sjediniti sa žumancima.
- korak: Dodati 5 kašika mlevenih oraha, kašiku ruma, izrendanu štanglu čokolade, pola praška za pecivo, jednu kašiku brašna, pa lagano promešati varjačom. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru na 170 °C. Na isti način ispeći još jednu koru.
- korak: Razmutiti 1 l mleka sa 6 kašika brašna i 2 vanil-šećera pa skuvati na pari dok se ne dobije gusta smesa.
- korak: Skloniti smesu sa pare i dodati 8 kašika mlevenih oraha pa ostaviti da se ohladi.
- korak: Penasto umutiti margarin sa 400 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim filom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i rum te dobro promešati.
- korak: Filovati tortu: kora natopljena sokom iz kompota, višnje, fil, šlag, kora natopljena sokom, fil, šlag.
Vaša Pijana torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!