Posna doboš torta

Facebook
Posna doboš torta

Sastojci za kore – Posna doboš torta:

  • 150 g šećera u prahu
  • 3 šoljice kisele vode
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 3 šoljice meda

Sastojci za fil:

  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 g kristal šećera
  • 3 štangle rastopljene čokolade
  • 250 g mlevenih oraha

Sastojci za roze fondan:

  • ekstrat od maline
  • 200 g šećera u prahu

Priprema kore:

  1. korak: U posudu staviti 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode, 250 g brašna, 150 g šećera u prahu i 1/2 kašičice sode bikarbone.
  2. korak: Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.

Priprema fila i roze fondana:

  1. korak: Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 3 štangle rastopljene čokolade, 1 kesicu vanilin šećera i 250 g mlevenih oraha, pa sve dobro promešati i prohladiti.
  2. korak: Filovanu tortu premazati roze fondanom.
  3. korak: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.

Vaša Posna doboš torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...