Sastojci – Posna keks torta:
- 400 g posnog keksa
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 800 ml sojinog mleka
- 100 g posne čokolade
- 1 vanilin šećer
- 125 g margarina
- 125 g šećera
Sastojci za umakanje keksa:
- 2 dl mlake vode
- 1 kašika nes kafe (može i obična crna, samo razblažite sa sojinim mlekom)
- malo ruma
- fildžan sojinog mleka
Priprema – Posna keks torta:
- korak: U sojinom mleku skuvati puding od vanile.
- korak: Puding ostaviti da se dobro ohladi. Margarin umutiti sa šećerom da bude penast.
- korak: U ohlađen puding, uz neprekidno mešanje, dodati margarin i vanilin šećer.
- korak: Kada je krem dobro umućen, dodati posnu čokoladu koju ste predhodno otopili na blagoj vatri.
- korak: Krem dobro umutiti. Napraviti i smesu za umakanje keksa od neskafe, vode, ruma i sojinog mleka.
- korak: U posudi, u kojoj ćete slagati tortu, predhodno namočen keks složite u prvi red, zatim dodajte fil, pa ponovo red keksa i tako sve dok ne složite zadnji red keksa, preko koga ćete staviti malo fila i blago narendati čokoladu.
- korak: Tortu čuvajte u frižideru pre služenja.
Vaša Posna keks torta sa čokoladom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!