Posna keks torta sa čokoladom

Facebook
Posna keks torta

satic   50 min.

Sastojci – Posna keks torta:

  • 400 g posnog keksa
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  • 800 ml sojinog mleka
  • 100 g posne čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g margarina
  • 125 g šećera

Sastojci za umakanje keksa:

  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašika nes kafe (može i obična crna, samo razblažite sa sojinim mlekom)
  • malo ruma
  • fildžan sojinog mleka

Priprema – Posna keks torta:

  1. korak: U sojinom mleku skuvati puding od vanile.
  2. korak: Puding ostaviti da se dobro ohladi. Margarin umutiti sa šećerom da bude penast.
  3. korak: U ohlađen puding, uz neprekidno mešanje, dodati margarin i vanilin šećer.
  4. korak: Kada je krem dobro umućen, dodati posnu čokoladu koju ste predhodno otopili na blagoj vatri.
  5. korak: Krem dobro umutiti. Napraviti i smesu za umakanje keksa od neskafe, vode, ruma i sojinog mleka.
  6. korak: U posudi, u kojoj ćete slagati tortu, predhodno namočen keks složite u prvi red, zatim dodajte fil, pa ponovo red keksa i tako sve dok ne složite zadnji red keksa, preko koga ćete staviti malo fila i blago narendati čokoladu.
  7. korak: Tortu čuvajte u frižideru pre služenja.

Vaša Posna keks torta sa čokoladom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...