Posna krem torta

Facebook
Posna krem torta

satic   85 min.

Sastojci – Posna krem torta:

  • 100 g badema
  • 150 g posnog keksa
  • 75 g posnog margarina
  • 175 g posne crne čokolade
  • kremfiks
  • 400 g biljne pavlake
  • 400 g posnog krem sira
  • 150 ml sojinog jogurta
  • 75 g meda
  • 2 kašike šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 3 kašike listića badema

Priprema – Posna krem torta:

  1. korak: Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom.
  2. korak: Na umerenoj temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljen keks, promešajte, stavite u kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60 minuta.
  3. korak: Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju.
  4. korak: Mikserom umutite pavlaku, umešajte jogurt, med, šećer, krem sir, vanilu, kremfiks i promešajte, a zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade.
  5. korak: Kremom nafilujte koru i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima badema.

Vaša Posna krem torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...