Sastojci – Posna krem torta:
- 100 g badema
- 150 g posnog keksa
- 75 g posnog margarina
- 175 g posne crne čokolade
- kremfiks
- 400 g biljne pavlake
- 400 g posnog krem sira
- 150 ml sojinog jogurta
- 75 g meda
- 2 kašike šećera
- kesica vanilin šećera
- 3 kašike listića badema
Priprema – Posna krem torta:
- korak: Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom.
- korak: Na umerenoj temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljen keks, promešajte, stavite u kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60 minuta.
- korak: Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju.
- korak: Mikserom umutite pavlaku, umešajte jogurt, med, šećer, krem sir, vanilu, kremfiks i promešajte, a zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade.
- korak: Kremom nafilujte koru i ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Ostatak čokolade otopite na pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima badema.
Vaša Posna krem torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!