
Sastojci – Posna srpska torta:
- 650 g šećera
- 120 g kakaoa
- ekstrat od maline
- 500 g mlevenih oraha
- pekmez od kajsije
Priprema – Posna srpska torta:
- korak: Skuvati gušće 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orase.
- korak: Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela.
- korak: Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.
- korak: Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu.
- korak: Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.
Priprema glazure:
- korak: Skuvati 150 gr šećera, a zatim dodati 100 gr kakaoa.
- korak: Izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.
Vaša Posna srpska torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!