Sastojci – Posna torta od jagoda:
- 1,2 l gustog soka od jagode
- 3 kesice pudinga od jagode
- 1 kg posnog mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 300 g zamrznutih jagoda
- 3 kesice pudinga od karamele
- 1 l vode
- 2 kesice biljnog šlaga
Priprema – Posna torta od jagoda:
- korak: U 800 ml soka od jagode skuvati puding i ohladiti ga. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa polovinu sjediniti s pudingom i u to umešati usitnjene jagode.
- korak: Puding od karamele skuvati s vodom i kada se ohladi, umešati preostali umućen maslac.
- korak: Keks natopiti preostalim sokom. U kalup za tortu staviti red natopljenog keksa, preko naneti fil s jagodama i staviti da se malo stegne.
- korak: Potom preko fila naneti drugi sloj keksa i sve premazati filom od karamela.
- korak: Celu tortu premazati umućenim šlagom sa dodatkom soka od jagode.
Vaša Posna torta od jagoda je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!