Puslica čokoladna torta

Facebook
Puslica-čokoladna-torta

Sastojci – Puslica čokoladna torta:

  • 100 g maslaca, omekšalog, i još malo za podmazivanje
  • 350 g šećera
  • 2  jaja
  • 225 g običnog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 0.75 kašičice praška za pecivo
  • 0.25 kašičice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 225 ml kiselog mleka

Sastojci za puslicu – Puslica čokoladna torta:

  • 3  belanca
  • 150 g šećera
  • 275 ml punomasne ili obične slatke pavlake
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema – Puslica čokoladna torta:

  1. korak: Zagrejati rernu na 165 °C. Obložiti dno kalupa za pečenje torte krugovima od papira za pečenje, premazati stranice topljenim ili omekšalim maslacem i posuti brašnom.
  2. korak: Staviti maslac u posudu za mešanje i ulupati ga tako da postane veoma mekan. Dodati šećer i jedno jaje i ponovo ulupati, zatim dodati drugo jaje i promešati. Prosejati brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u drugu činiju i ostaviti sa strane.
  3. korak: Izmeriti kiselo mleko i takođe ostaviti sa strane.
  4. korak: Početi s pripremom puslice. Sipati belanca u činiju i mutiti mikserom dok ne postanu penasta.
  5. korak: Dodati polovinu šećera i nastaviti s mućenjem dok se na smesi ne oforme čvrsti šiljati vrhovi. Isključiti mikser i umešati ostatak šećera.
  6. korak: Zatim se vratiti pravo na tortu. Pomešati prosejane suve sastojke i kiselo mleko, zatim razdeliti smesu u dva kalupa za pečenje, paziti da bude jednako razdeljeno. Razdeliti smesu za puslice na dve torte i ravnomerno premazati. Peći u rerni 60 minuta ili dok ražnjić uboden u sredinu ne bude izvučen čist.
  7. korak: Izvaditi iz rerne i ostaviti da odstoji u kalupu 15 do 20 minuta, a zatim odvojiti od stranica koristeći mali, oštar nož.
  8. korak: Izvaditi torte iz kalupa, puslica treba da bude gore, i sačekati da se potpuno ohlade.
  9. korak: Kad budu spremne za spajanje, mutiti pavlaku dok se ne formiraju čvrsti šiljci, zatim staviti jednu tortu na postolje za tortu (sačuvati bolju za vrh).
  10. korak: Odozgo premazati ulupanom pavlakom, zatim staviti drugu tortu preko. Posuti šećerom u prahu i servirati.

Vaša Puslica čokoladna torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...