Sastojci za belu koru – Rafaelo šnit torta:
- 5 belanaca
- 50 g brašna
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1/2 limuna
Sastojci za braon koru – Rafaelo šnit torta:
- 5 belanaca
- 50 g brašna
- 150 g šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 50 g kakaoa
- 1/2 kesice praška za pecivo
Sastojci za fil – Rafaelo šnit torta:
- 200 g šećera
- 10 žumanaca
- 1 vanil šećer
- 1 puding od vanile
- 3 dl mleka
- 250 g putera
Priprema bele kore:
- korak: Belanca umutiti u čvrst sneg te postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
- korak: U sneg od belanaca dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i sok od pola limuna, pa lagano promešati.
- korak: Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći je 20 minuta na 170 ºC.
Priprema braon kore:
- korak: Belanca umutiti u čvrst sneg te postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
- korak: U sneg od belanaca dodati orahe, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa promešati.
- korak: Pripremljenu masu za koru ispeći na isti način kao i prethodnu.
Priprema fila:
- korak: U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, vanil-šećer, šećer, puding i mleko, te dobro izmešati.
- korak: Pripremljenu masu kuvati dok se ne zgusne.
- korak: Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a zatim dodati penasto umućen puter pa dobro izmešati da bi masa postala kompaktna.
- korak: Belu koru premazati sa 3/4 pripremljenog fila, te prekriti braon korom, potom naneti ostatak fila i ravnomerno rasporediti.
Vaša Rafaelo šnit torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!