Rozen torta

Facebook
Rozen torta

satic   90 min.

Sastojci za kore:

  • 20 kašika brašna
  • 100 g meda
  • 150 g šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 šoljice ulja
  • 5 šoljica kisele vode

Sastojci za fil:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 2 šoljice vode
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 kašike kakaoa

Sastojci za glazuru:

  • ekstrat od malina, višnje ili jagode
  • 2 kašike prokuvale vode
  • 200 g šećera u prahu

Priprema kore:

  1. korak: Promešati med sa uljem i kiselom vodom, dodati šećer, pa potom brašno izmešano sa sodom bikarbonom.
  2. korak: Testo treba da bude nešto gušće nego za palačinke. Za jednu su potrebne dve manje kutlače testa.
  3. korak: Kalup za pečenje kora obložiti namazanim papirom ili folijom, pa tek onda uliti testo u kalup.
  4. korak: Peći kratko u pećnici i čim se izvadi pečena kora, odvojiti je od papira ili folije.
  5. korak: Od ove količine dobiće se pet kora, a ako želite deblju tortu, povećajte sastojke za pola.

Priprema fila:

  1. korak: Ušpinovati 250 g šećera sa 2 šoljice vode, ali da ne bude previše gusto, pa dodati mlevene orahe, kakao i vanilin šećer.
  2. korak: Izmešati sve pažljivo i toplim filom premazati pečene kore.
  3. korak: Zadnju koru premazati glazurom od šećera.

Priprema glazure:

  1. korak: Umutiti 200 g šećera sa dve kašike ključale vode.
  2. korak: Kad se masa ujednači i počne da peni, dodati nekoliko kapi ekstrata od maline, višnje ili jagode.

Vaša Rozen torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...