Šargarepa torta sa narandzom

Facebook
Šargarepa torta sa narandzom

Sastojci – Šargarepa torta sa narandzom:

  • 1 narandza
  • 2 šoljice brašna
  • 1,5 šoljica narendane šargarepe
  • šaka oraha (ili bilo kog orašastog voća)
  • 2 kašičice cimeta
  • 7 kašičica šećera
  • pola šoljice ulja
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv:

  • malo mleka od soje
  • 2 kašičice kakao praha
  • 2 kašičice šećera
  • malo ulja

Priprema:

  1. korak: Izrendati šargarepu (što sitnije to bolje). U to narendati celu koru jedne narandze.
  2. korak: Iscediti sok od narandze i pomešati sa uljem i šećerom.
  3. korak: U drugoj posudi promešati brašno, prašak za pecivo i cimet. Orahe naseckati na sitno i to ubaciti.
  4. korak: Taj miks dodati u sok od narandže pa polako ubacivati mrkvu.
  5. korak: Po potrebi dodati malo mleka od soje.
  6. korak: Staviti u rernu 40 minuta na 180 °C.
  7. korak: Za preliv sve sastojke pomešati i staviti na maksimalnu temperaturu.
  8. korak: Mešati nekih 2-3 minuta dok se ne zgusne i preliti preko torte.
  9. korak: Šargarepa torta sa narandzom se treba staviti u frižider i poslužiti za par sati ili  još bolje sledeći dan.

Vaša Šargarepa torta sa narandzom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...