
Sastojci – Šargarepa torta sa narandzom:
- 1 narandza
- 2 šoljice brašna
- 1,5 šoljica narendane šargarepe
- šaka oraha (ili bilo kog orašastog voća)
- 2 kašičice cimeta
- 7 kašičica šećera
- pola šoljice ulja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
- malo mleka od soje
- 2 kašičice kakao praha
- 2 kašičice šećera
- malo ulja
Priprema:
- korak: Izrendati šargarepu (što sitnije to bolje). U to narendati celu koru jedne narandze.
- korak: Iscediti sok od narandze i pomešati sa uljem i šećerom.
- korak: U drugoj posudi promešati brašno, prašak za pecivo i cimet. Orahe naseckati na sitno i to ubaciti.
- korak: Taj miks dodati u sok od narandže pa polako ubacivati mrkvu.
- korak: Po potrebi dodati malo mleka od soje.
- korak: Staviti u rernu 40 minuta na 180 °C.
- korak: Za preliv sve sastojke pomešati i staviti na maksimalnu temperaturu.
- korak: Mešati nekih 2-3 minuta dok se ne zgusne i preliti preko torte.
- korak: Šargarepa torta sa narandzom se treba staviti u frižider i poslužiti za par sati ili još bolje sledeći dan.
Vaša Šargarepa torta sa narandzom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!