Šargarepa torta

Facebook
Šargarepa torta

Sastojci – Šargarepa torta:

  • 250 g šargarepe
  • 1/2 limuna
  • 150 g šećera
  • 5 jaja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 4 kašike seckanih badema
  • malo zelene, žute i crvene boje za jelo
  • 250 g mlevenih badema
  • 80 g brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 80 g marcipan mase
  • 230 šećera u prahu

Priprema – Šargarepa torta:

  1. korak: Šargarepe oljuštiti i sitno izrendati. Oprati lumun toplom vodom, koru izrendati i iscediti sok.
  2. korak: Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca, šećer, koru i sok od limuna.
  3. korak: Pomešati mlevene bademe, brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umešati u krem. Dodati šargarepe. Umutiti belanca i umešati u krem.
  4. korak: Zagrejati rernu na 175 stepeni. Obložiti okvir za kolače (ø 26 cm) peki papirom i sipati testo. Peći 45–55 minuta.
  5. korak: Izmešati marcipan masu sa 30 g šećera u prahu. Malo dobijene mase ofarbati u zeleno, a većinu u narandžasto (pomešati žutu i malo crvene boje). Napraviti „šargarepice„ od pripremljenog marcipana. Seckane bademe prepeći u tiganju, bez dodatka masnoće, da se zarumene.
  6. korak: Za glazuru pomešati 200 g šećera u prahu i 2 kašike soka od limuna. Masom premazati ispečeno testo, a tortu preko ukrasiti šargarepicama. Pustiti kolač da odstoji i da se glazura stegne.

Vaša Šargarepa torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...