
Sastojci – Šeherezada torta:
- 600 g turskog keksa “petit beurre”
- 2 l mleka
- 4 kesice pudinga od karamele
- 500 g šlag-krema
- 250 g margarina
- 10 kašika šećera
Priprema – Šeherezada torta:
- korak: Skuvati puding sa šećerom i 1 l mleka (po uputstvu na pakovanju). Ostaviti da se ohladi.
- korak: Umutiti margarin i sjediniti sa sasvim ohlađenim pudingom. Smesu dobro umutiti mikserom.
- korak: Sa preostalim dobro ohlađenim mlekom umutiti šlag (500 g).
- korak: Na većem poslužavniku poređati red turskog keksa “petit beurre” punjen čokoladom. Keks premazati filom od pudinga, a zatim šlagom.
- korak: Ponovo rasporediti keks, puding, šlag i tako dok se ne utroše sastojci. Zadnji četvrti red je od keksa i pudinga.
- korak: Šeherezada torta se na kraju treba premazati šlagom i dekorisati po želji.
Vaša Šeherezada torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!