Šeherezada torta

Facebook
Seherezada torta

Sastojci – Šeherezada torta:

  • 600 g turskog keksa “petit beurre”
  • 2 l mleka
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 500 g šlag-krema
  • 250 g margarina
  • 10 kašika šećera

Priprema – Šeherezada torta:

  1. korak: Skuvati puding sa šećerom i 1 l mleka (po uputstvu na pakovanju). Ostaviti da se ohladi.
  2. korak: Umutiti margarin i sjediniti sa sasvim ohlađenim pudingom. Smesu dobro umutiti mikserom.
  3. korak: Sa preostalim dobro ohlađenim mlekom umutiti šlag (500 g).
  4. korak: Na većem poslužavniku poređati red turskog keksa “petit beurre” punjen čokoladom. Keks premazati filom od pudinga, a zatim šlagom.
  5. korak: Ponovo rasporediti keks, puding, šlag i tako dok se ne utroše sastojci. Zadnji četvrti red je od keksa i pudinga.
  6. korak: Šeherezada torta se na kraju treba premazati šlagom i dekorisati po želji.

Vaša Šeherezada torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...