
Sastojci – Šerbet torta:
- 6 kašika šećera + 350 g šećera
- 7 štangli posne čokolade
- 100 g seckanih oraha
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g posnog margarina
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 šolja ulja
- brašno prema potrebi
Priprema – Šerbet torta:
- korak: Na slabijoj vatri karamelizirati 6 kašika šećera, preliti šoljom vode i kuvati dok se karamel ne istopi.
- korak: Skloniti s vatre i u prohlađeno dodati seckane orahe, 250 grama šećera i ulje.
- korak: Sipati brašna koliko je potrebno da bi se dobilo testo srednje gustine.
- korak: Dodati prašak za pecivo, dobro izmešati i testo podeliti na dva dela.
- korak: U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispeći dve kore. Ušpinovati 100 g šećera, dodati mlevene orahe, margarin i 2 štangle otopljene čokolade.
- korak: Šerbet torta se treba dobro izmešati, premazati i preklopiti drugom korom.
- korak: Ostatak posne čokolade istopiti s nekoliko kašika vode i malo margarina.
- korak: Topljenom čokoladom preliti gotovu tortu.
Vaša Šerbet torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!