
Sastojci – Slana torta od krompira:
- 700 g krompira
- so
- biber
- 150 g dimljene slanine
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 sušenih paradajza
- 8 zelenih maslina bez koštica
- 7 jaja
- 100 g pavlake
- 1 dl mleka
- 60 g parmezana
- muskatni oraščić
- 2 kašike ulja
Priprema – Slana torta od krompira:
- korak: Krompiriće dobro oprati i kuvati 20-ak minuta u slanoj vodi. Ocediti i ostaviti da se ohlade.
- korak: Zagrejati rernu na 180 ºC. Iseckati slaninu i paradajz na kockice, a masline na kolutove, isitniti luk.
- korak: Jaja umutiti s pavlakom, mlekom i parmezanom, pa posoliti, pobiberiti i dodati rendani muskatni oraščić. Krompiriće isećie na tanke kolutove.
- korak: Zagrejati ulje u tiganju, propržiti slaninu, dodati luk, paradajz i masline, kratko propržiti uz mešanje, pa izvaditi na tanjir. Na istoj masnoći propržito i krompir dok ne porumeni.
- korak: U podmazan pleh naizmenično ređati krompir i slaninicu s paradajzom i lukom, pa sve preliti umućenim jajima.
- korak: Zapeći u rerni oko 30 minuta. Još vruću tortu iseći na kriške i ukrasiti začinskim biljem.
Vaši Slana torta od krompira su spremni.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!