
Sastojci – Tiramisu torta:
- 20 standardnih palačinaka
- 2 šolje mleka
- ½ šolje gustina
- 1 kašika maslaca
- ¾ šolje krem sira
- ¼ šolje maskarpone sira
- 2 šolje slatke pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- Kakao u prahu
- 1 kašičica paste od vanile ili ekstrakta
- 4 žumanca
- 1 šolja šećera
Priprema – Tiramisu torta:
- korak: Stavite mleko u šerpicu da se greje približno tački ključanja, sipajte ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.
- korak: U smesu jaja i šećera, polako sipajte vrelo mleko i stalno mešajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umešajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se hladi minimum 4 sata u frižideru.
- korak: Kad je smesa hladna, pomešajte je sa šlagom koga ste umutili sa vanila ekstraktom i šećerom u prahu.
- korak: Sada je vreme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Nakon obavljenog posla, stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Pre posluživanja Tiramisu tortu pre služenja pospite kakaom u prahu.
Vaša Tiramisu torta od palačinaka je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!