Sastojci – Torta čokoladna:
- 300gr čokolade
- 100gr mlevenog keksa
- 1 margarin
- 250 g prah šećera
- 8 jaja
- 4 kesice šlaga,po želji
Priprema – Torta čokoladna:
- korak: Margarin umutiti sa 250 g prah šećera i 8 žumanaca, sve dok se ne dobije homegena smesa.
- korak: U to dodati 100 g mlevenog keksa i 300 g rastopljene čokolade, malo odstajale na sobnoj temperaturi
- korak: Posebno umutiti čvrst sneg od 8 belanaca i dodati ih predhodno umućenoj smesi.
- korak: Dobijenu smesu podeliti na pola. Od jedne polovine ispeći tri kore. Drugu polovinu koristiti za filovanje torte.
- korak: Posebno umutiti 2 kesice slaga. Tortu filovati: 1. kora-fil-šlag, 2. kora-fil-šlag, 3. kora. Filovati ostatkom fila ili preliti čokoladom (za to je potrebno još 100 g čokolade ). Celu tortu filovati šlagom i dekorisati po želji.
Vaša Torta čokoladna je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!