
Sastojci:
- 100 g svežeg đumbira
- 250 g crne čokolade ili čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca
- 40 g kukuruznog brašna
- 1 kašika kakaoa
- 5 jaja
- 200 g šećera
- prstohvat praška za pecivo
Sastojci – glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 35 g maslaca
Priprema – Torta od čokolade i đumbira:
- korak: Zagrejati pećnicu na 150 °C. Premazati pleh (20x30cm) ili kalup za tortu (24cm) maslacem i posipati brašnom
- korak: Rastopiti maslac i čokoladu na pari.
- korak: Oguliti i sitno narendati đumbir, pa ga dodati u rastopljenu čokoladu, zajedno sa brašnom i kakaom. Ostaviti da se malo ohladi.
- korak: Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dok ne postanu gusta i penasta. Pažljivo umešati umućena jaja i prašak za pecivo u smesu od čokolade.
- korak: Uliti smesu u pleh ili kalup i peći oko 35-40 minuta.
- korak: Pripremiti glazuru – rastopiti čokoladu i maslac na pari, pa tako pripremljenu glazuru preliti preko još toplog kolača. Ostaviti da se glazura stisne i kolač ohladi pre posluživanja.
Vaša Torta od čokolade i đumbira je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!