Torta od čokolade i đumbira

Facebook
Torta od čokolade i đumbira

Sastojci:

  • 100 g svežeg đumbira
  • 250 g crne čokolade ili čokolade za kuvanje 
  • 250 g maslaca
  • 40 g kukuruznog brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • jaja
  • 200 g šećera
  • prstohvat praška za pecivo

Sastojci – glazura:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 35 g maslaca

Priprema – Torta od čokolade i đumbira:

  1. korak: Zagrejati pećnicu na 150 °C. Premazati pleh (20x30cm) ili kalup za tortu (24cm) maslacem i posipati brašnom
  2. korak: Rastopiti maslac i čokoladu na pari.
  3. korak: Oguliti i sitno narendati đumbir, pa ga dodati u rastopljenu čokoladu, zajedno sa brašnom i kakaom. Ostaviti da se malo ohladi.
  4. korak: Mikserom umutiti jaja sa šećerom, dok ne postanu gusta i penasta. Pažljivo umešati umućena jaja i prašak za pecivo u smesu od čokolade.
  5. korak:  Uliti smesu u pleh ili kalup i peći oko 35-40 minuta.
  6. korak: Pripremiti glazuru – rastopiti čokoladu i maslac na pari, pa tako pripremljenu glazuru preliti preko još toplog kolača. Ostaviti da se glazura stisne i kolač ohladi pre posluživanja.

Vaša Torta od čokolade i đumbira je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...