
Sastojci – Torta od meda:
- 100 g meda
- kašičica sode bikarbone
- 250 g brašna
- 300 g šećera
- malo margarina
- 250 g mlevenih oraha
- vanilin šećer
Sastojci za glazuru od vanile:
- 3 kašike hladne vode
- 180 g vanilinog šećera
Sastojci za glazuru od čokolade:
- komad margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 dl vode
Priprema – Torta od meda:
- korak: Kuvati kristal šećer, med i vanilin šećer sa 2 dl vode uz stalno mešanje.
- korak: Ohladiti sirup pa mu dodati brašno, orahe i sodu bikarbonu.
- korak: Sjediniti testo i ostaviti da prenoći.
- korak: Tokom sutrašnjeg dana testo prebaciti u pleh podmazan margarinom i posut brašnom, peći i glazirati po želji glazurom od vanile ili glazurom od čokolade.
- korak: Glazuru od vanile praviti tako što 180 g vanilin šećera treba izmutiti sa vrlo malo hladne vode dok ne pobeli.
- korak: Glazura od čokolade pravi se tako što se rastopi 100 g čokolade za kuvanje sa 1 dl vode i meša sve dok se masa ne ujednači, pa se pri kraju doda komad margarina.
Vaša Torta od meda je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!