Torta sa belim vinom

Facebook
Torta sa belim vinom

Sastojci – Torta sa belim vinom:

  • 2 dl belog vina
  • 200 g džema od kajsija ili šipka
  • 450 g šećera
  • 200 g ratluka
  • 1,5 dl ulja
  • 300 g brašna
  • 300 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • kora od jednog limuna
  • 1 dl kisele vode

Priprema – Torta sa belim vinom:

  1. korak: Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, kiselu vodu, malo obične vode, narendanu limunovu koru, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
  2. korak: Izjednačite masu i podelite je na četiri dela. Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
  3. korak: Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 dl vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
  4. korak: Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi. Svaku koru premažite džemom, pa filom.
  5. korak: Tortu ukrasite po želji. Torta sa belim vinom je najbolja je ako se posluži dan – dva nakon pripreme.

Vaša Torta sa belim vinom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...