Sastojci – Torta sa belim vinom:
- 2 dl belog vina
- 200 g džema od kajsija ili šipka
- 450 g šećera
- 200 g ratluka
- 1,5 dl ulja
- 300 g brašna
- 300 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- kora od jednog limuna
- 1 dl kisele vode
Priprema – Torta sa belim vinom:
- korak: Prokuvajte belo vino sa uljem i 200 grama šećera, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo, kiselu vodu, malo obične vode, narendanu limunovu koru, kakao i 100 grama mlevenih oraha.
- korak: Izjednačite masu i podelite je na četiri dela. Svaki deo rastanjite i ispecite u zagrejanoj rerni.
- korak: Ostavite da se kore ohlade, a u međuvremenu ušpinujte 250 grama šećera sa 2 dl vode i u to dodajte ratluk, pa kuvajte da se istopi.
- korak: Zatim stavite ostatak oraha, promešajte i ostavite da se ohladi. Svaku koru premažite džemom, pa filom.
- korak: Tortu ukrasite po želji. Torta sa belim vinom je najbolja je ako se posluži dan – dva nakon pripreme.
Vaša Torta sa belim vinom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!