
Sastojci – Torta sa jabukama:
- 1 kg kiselih jabuka
- 250 gr oraha
- 250 gr šećera
- 100 gr meda
- malo sode bikarbone
- karanfilić
- sok od 2-3 pomorandže
- jedna šolja oraha
- kora od pomorandže
- vanilin šećer
- žele bombone
- tri banane
- puding od banane
- 125 gr margarina
Priprema- Torta sa jabukama:
- korak: Nasuti med u vodu, pa kuvati dok se med ne istopi. Ohladiti i dodati mlevene orahe, šećer, brašno, sodu bikarbonu, karanfilić, pa sve dobro umutiti.
- korak: Pleh podmazati uljem i staviti masni papir posut brašnom. Testo sasuti u tako pripremljen pleh i ostaviti da prenoći. Ujutru ispeći koru i izvaditi je iz pleha. Kada se oohladi preseći je na dva dela, poprskati sokom od pomorandže i filovati.
- korak: Izrendane jabuke dinstati na balagoj temperaturi sa jednom šoljom šećera. Jabukama dodati iseckane orahe, koru od pomorandže i vanilin šećer. Preko fila staviti žele bombone i kolutiće banana.
- korak: Tortu na kraju ukrasiti pudingom kuvanim na vodi sa malo šećera u prahu, u puding dodati penasto izmiksiran margarin sa šećerom u prahu.
Vaša Torta sa jabukama je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!