Torta sa jabukama

Facebook
Torta sa jabukama

Sastojci – Torta sa jabukama:

  • 1 kg kiselih jabuka
  • 250 gr oraha
  • 250 gr šećera
  • 100 gr meda
  • malo sode bikarbone
  • karanfilić
  • sok od 2-3 pomorandže
  • jedna šolja oraha
  • kora od pomorandže
  • vanilin šećer
  • žele bombone
  • tri banane
  • puding od banane
  • 125 gr margarina

Priprema- Torta sa jabukama:

  1. korak: Nasuti med u vodu, pa kuvati dok se med ne istopi. Ohladiti i dodati mlevene orahe, šećer, brašno, sodu bikarbonu, karanfilić, pa sve dobro umutiti.
  2. korak: Pleh podmazati uljem i staviti masni papir posut brašnom. Testo sasuti u tako pripremljen pleh i ostaviti da prenoći. Ujutru ispeći koru i izvaditi je iz pleha. Kada se oohladi preseći je na dva dela, poprskati sokom od pomorandže i filovati.
  3. korak: Izrendane jabuke dinstati na balagoj temperaturi sa jednom šoljom šećera. Jabukama dodati iseckane orahe, koru od pomorandže i vanilin šećer. Preko fila staviti žele bombone i kolutiće banana.
  4. korak: Tortu na kraju ukrasiti pudingom kuvanim na vodi sa malo šećera u prahu, u puding dodati penasto izmiksiran margarin sa šećerom u prahu.

Vaša Torta sa jabukama je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...