Sastojci za podlogu:
- 5 kašika šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g otopljenog margarina
- po potrebi sok od krušaka
Sastojci za krem:
- 3 šolje vode
- 4 veće kruške
- 2 pudinga od vanile
- 350 ml šećera
Sastojci za dekoraciju:
- šlag
- želatin
Priprema – Torta sa kruškama:
- korak: Sjediniti mleveni keks, šećer, otopljeni margarin, pa dodati sok od krušaka (po potrebi).
- korak: Sve dobro sjediniti, pa oblikovati podlogu za tortu. Oko podloge staviti ivicu kalupa za tortu.
- korak: Kruške oguliti, pa narezati na kockice. Staviti u šerpu, dodati šećer i vodu, pa kuvati 10-ak minuta.
- korak: Umutiti prah pudinga od vanile sa malo vode, pa sipati vrelu tečnost iz šerpe.
- korak: Mešajući celo vreme, sipati sadržaj u šerpu. Kada krema dobije gustinu, maknuti sa vatre. Malo prohladiti, pa sipati u kalup, preko podloge od keksa.
- korak: Dobro ohladiti u frižideru, pa skinuti ivice kalupa.
- korak: Torta sa kruškama se treba premazati umućenim šlagom, pa staviti kockice želatina. Ohladiti tortu u drižideru.
Vaša Torta sa kruškama je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!