Torta sa kruškama

Facebook
Torta sa kruškama

Sastojci za podlogu:

  • 5 kašika šećera u prahu
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g otopljenog margarina
  • po potrebi sok od krušaka

Sastojci za krem:

  • 3 šolje vode
  • 4 veće kruške
  • 2 pudinga od vanile
  • 350 ml šećera

Sastojci za dekoraciju:

  • šlag
  • želatin

Priprema – Torta sa kruškama:

  1. korak: Sjediniti mleveni keks, šećer, otopljeni margarin, pa dodati sok od krušaka (po potrebi).
  2. korak: Sve dobro sjediniti, pa oblikovati podlogu za tortu. Oko podloge staviti ivicu kalupa za tortu.
  3. korak: Kruške oguliti, pa narezati na kockice. Staviti u šerpu, dodati šećer i vodu, pa kuvati 10-ak minuta.
  4. korak: Umutiti prah pudinga od vanile sa malo vode, pa sipati vrelu tečnost iz šerpe.
  5. korak: Mešajući celo vreme, sipati sadržaj u šerpu. Kada krema dobije gustinu, maknuti sa vatre. Malo prohladiti, pa sipati u kalup, preko podloge od keksa.
  6. korak: Dobro ohladiti u frižideru, pa skinuti ivice kalupa.
  7. korak: Torta sa kruškama se treba premazati umućenim šlagom, pa staviti kockice želatina. Ohladiti tortu u drižideru.

Vaša Torta sa kruškama je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...