Veganska torta od limuna i malina

Facebook
Veganska torta od limuna i malina

Sastojci – kora:

  • 1/2 šoljice urmi, bez koštica (6 velikih urmi)
  • 2 šoljice oraha
  • 1/2 kašičice himalajske soli

Sastojci – punjenje:

  • 2 šoljice sirovih indijskih oraščića, namočenih preko noći
  • 3/4 šoljice soka od limuna
  • 1 ceo štapić vanile, samlet (ili 2 kašičice ekstrakta vanile)
  • 1/3 šoljice kokosovog ulja, rastopljenog
  • 1/2 šoljice agava nektara
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 šoljica malina (odmrznite ih ukoliko koristite smrznute)

Priprema – Veganska torta od limuna i malina:

  1. korak: Potopiti indijske oraščiće u filtriranu vodu preko noći. Ocediti pre korišćenja.
  2. korak: Staviti urme u procesor hrane ili blender i pulsirati do grube smese.
  3. korak: Dodati orahe i sol i pulsirati dok se smesa dovoljno ne usitni da je možete utisnuti rukama u kalup, a da je dovoljno zrnasta, ne kremasta. S
  4. korak: Staviti smjsu u kalup za torte i čvrsto je pritisnuti, pazeći da je kora ravnomerno utisnuta.
  5. korak: Ugrejati kokosovo ulje i agavu u malom tiganju, na laganoj vatri dok ne dobijete tečnost.
  6. korak: U istom procesoru hrane ili blenderu dodati sve sastojke za punjenje bez malina. Pomešati dok se ne dobije vrlo glatka i gusta smesa.
  7. korak: Uliti oko 2/3 smese u kalup na koru špatulom.
  8. korak: U ostatak smese staviti maline i obraditi ih dalje u procesoru hrane ili blenderu dok ne dobijete glatku smesu lepe ružičaste boje.
  9. korak: Uliti sloj sa malinama u kalup na postojeće slojeve. Stavite u zamrzivač dok se ne zamrzne.
  10. korak: Izvaditi iz zamrzivača 30 minuta pre jela.Napomena: Kako biste lakše sekli tortu, stavite oštar nož najpre pod vrelu vodu, a zatim ga dobro osušite.

Vaša Veganska torta od limuna i malina je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...