Sastojci – kora:
- 1/2 šoljice urmi, bez koštica (6 velikih urmi)
- 2 šoljice oraha
- 1/2 kašičice himalajske soli
Sastojci – punjenje:
- 2 šoljice sirovih indijskih oraščića, namočenih preko noći
- 3/4 šoljice soka od limuna
- 1 ceo štapić vanile, samlet (ili 2 kašičice ekstrakta vanile)
- 1/3 šoljice kokosovog ulja, rastopljenog
- 1/2 šoljice agava nektara
- prstohvat himalajske soli
- 1 šoljica malina (odmrznite ih ukoliko koristite smrznute)
Priprema – Veganska torta od limuna i malina:
- korak: Potopiti indijske oraščiće u filtriranu vodu preko noći. Ocediti pre korišćenja.
- korak: Staviti urme u procesor hrane ili blender i pulsirati do grube smese.
- korak: Dodati orahe i sol i pulsirati dok se smesa dovoljno ne usitni da je možete utisnuti rukama u kalup, a da je dovoljno zrnasta, ne kremasta. S
- korak: Staviti smjsu u kalup za torte i čvrsto je pritisnuti, pazeći da je kora ravnomerno utisnuta.
- korak: Ugrejati kokosovo ulje i agavu u malom tiganju, na laganoj vatri dok ne dobijete tečnost.
- korak: U istom procesoru hrane ili blenderu dodati sve sastojke za punjenje bez malina. Pomešati dok se ne dobije vrlo glatka i gusta smesa.
- korak: Uliti oko 2/3 smese u kalup na koru špatulom.
- korak: U ostatak smese staviti maline i obraditi ih dalje u procesoru hrane ili blenderu dok ne dobijete glatku smesu lepe ružičaste boje.
- korak: Uliti sloj sa malinama u kalup na postojeće slojeve. Stavite u zamrzivač dok se ne zamrzne.
- korak: Izvaditi iz zamrzivača 30 minuta pre jela.Napomena: Kako biste lakše sekli tortu, stavite oštar nož najpre pod vrelu vodu, a zatim ga dobro osušite.
Vaša Veganska torta od limuna i malina je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!