Veganska voćna torta

Facebook
Veganska-voćna-torta

Sastojci za koru – Veganska voćna torta:

  • 1 šolja oljuštenih badema
  • ½ šolja sitnog kokosovog brašna
  • 1 šolja suvog grožđa
  • 2 kašike agavinog sirupa
  • Prstohvat soli i vanile u prahu

Sastojci za krem – Veganska voćna torta:

  • 1 šolja indijskih oraha
  • ½ šolja makadamija oraščića
  • 2 kašike kokos pulpe
  • 2 kašike agavinog sirupa
  • 1 šolja urmi
  • 1 kašika soka od limete
  • 2 šolje šumskog voća
  • 1 kašičica maca praha

Priprema – kora:

  1. korak: Sve sastojke izmešati u multipraktiku ili blenderu tako da se počnu formirati u kuglu.
  2. korak: Dobijenu smesu rasporediti na dno kalupa za torte koji treba prethodno lagano namazati kokosovim uljem.

Priprema – krem:

  1. korak: Sve sastojke dobro umešati u blenderu i smesu rasporediti na koru.
  2. korak: Tortu staviti u zamrzivač na 2 sata, pa ukrasiti bobicama po želji.

Napomena: Pre posluživanja ostaviti tortu neko vreme na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Tortu možete posuti i komadićima sirove čokolade.

Vaša Veganska voćna torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...