Sastojci za koru – Veganska voćna torta:
- 1 šolja oljuštenih badema
- ½ šolja sitnog kokosovog brašna
- 1 šolja suvog grožđa
- 2 kašike agavinog sirupa
- Prstohvat soli i vanile u prahu
Sastojci za krem – Veganska voćna torta:
- 1 šolja indijskih oraha
- ½ šolja makadamija oraščića
- 2 kašike kokos pulpe
- 2 kašike agavinog sirupa
- 1 šolja urmi
- 1 kašika soka od limete
- 2 šolje šumskog voća
- 1 kašičica maca praha
Priprema – kora:
- korak: Sve sastojke izmešati u multipraktiku ili blenderu tako da se počnu formirati u kuglu.
- korak: Dobijenu smesu rasporediti na dno kalupa za torte koji treba prethodno lagano namazati kokosovim uljem.
Priprema – krem:
- korak: Sve sastojke dobro umešati u blenderu i smesu rasporediti na koru.
- korak: Tortu staviti u zamrzivač na 2 sata, pa ukrasiti bobicama po želji.
Napomena: Pre posluživanja ostaviti tortu neko vreme na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Tortu možete posuti i komadićima sirove čokolade.
Vaša Veganska voćna torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!