Sastojci za testo:
- 500 g mlevenog posnog keksa
- 250 ml voćnog soka
- 250 g margarina
- 30 g kakaoa
Voće:
- 500 g breskvi
Napomena: Sveže breskve se mogu upotrebljavati tokom sezone, a u zimskom periodu možete koristiti konzervisane ili smrznute. Preporučljivo je koristiti konzeervisane breskve u sirupu sa smanjenim sadržajem šećera.
Sastojci za fil:
- 500 ml biljne pavlake
Priprema – voćna plazma torta:
- korak: U činiju staviti mleveni keks, margarin, kakao, promešati i prelivati vočnim sokom dok se ne dobije čvrsta smesa za koru. Koru zatim rasporedite po kalupu i preko nje rasporediti polutke breskvi.
- korak: Slatku biljnu pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.
- korak: Tortu ostaviti da se ohladi, a zatim je dekorisati breskvama.
Vaša Voćna plazma torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!