Sastojci za testo:
- 4 jaja
- 200 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 80 g šećera
Sastojci za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 400 g šećera
- 100 g šlag krema
- 250 ml kisele pavlake
- 200 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 300 g višanja
- 100 ml vode
Ostali sastojci – Voćna torta sa višnjama:
- 100 g crne čokolade i 100 g bele čokolade za dekoraciju
Priprema testa:
- korak: Rastopiti čokoladu i dodati maslac.
- korak: Umutiti 4 žumanca sa 40 g šećera i dodati rastopljenoj čokoladi i maslacu.
- korak: Umutiti 4 belanca sa 40 g šećera, i dodati prethodno umućenoj smeši i samo polako promešati da se masa lepo sjedini.
- korak: Masu izliti u kalup dimenzija prečnika 26 cm. Peći na 180 stepeni, 20 minuta.
Priprema fila:
- korak: Umutiti 100 g šlag krema sa 60 ml vode. Tome dodati predviđenu količinu umućene slatke pavlake i kisele pavlake i sve lepo dobro sjediniti.
- korak: U umućenu smesu dodati izrendanu čokoladu.
- korak: Prokuvati 300 g višanja sa 400 g šećera i 100 ml vode. Sokom od višanja koji se izdvoji, natopiti testo.
- korak: Filovati sledećim redosledom – testo – kuvane višnje i sok od njih – fil
- korak: Voćna torta sa višnjama se može po vrhu narendati čokoladom.
Vaša voćna torta sa višnjama je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!